Антонио Кастро Райа в спектаклі Голос моєї крові в Москві!

15 і 16 лютого Московський міжнародний фестиваль фламенко !VIVA ESPANA! Антонио Кастро Райа представляє в спектаклі Голос моєї крові.

Антонио Кастро Райа народився на півдні Іспанії в Кордове – місті, історія якого нагадує старовинну легенду – прекрасну і трагічну одночасно. Кордова, заснована римлянами ще в II ст. до н. е., у VII ст. стає столицею Кордовского халіфату. Це центр арабсько-єврейської культури і науки, по своїй славі що не поступається Багдаду. Це місце і час мирного співіснування трьох великих релігій – іудаїзму, християнства і ісламу. А в XIII столітті в Кордове з’являються перші цигани, або, як їх називають, хитанос. В період правління Ізабелли Кастільською починаються темні часи інквізиції. Усіх, хто відмовляється прийняти католицизм, знищують, але і євреїв, що прийняли його, циганів, арабів, – переслідують. І саме в цей час виникає унікальний сплав культур трьох гнаних народів – фламенко.

Ця древня і трагічна історія не могла не вплинути на світогляд і творчість Антонио Кастро Райа – дивовижного виконавця фламенко.

Чистокровний циган, що ввібрав з молоком матері кращі традиції свого народу і його мистецтва, починає навчатися танцю фламенко з 8 років у таких майстрів, як Маноло Мартін, Манолете, Хавьер Латорре. Його професійна кар’єра починається в таблао Кордови і Севільї.

У 1991 році в Лондоні Антонио Кастро виконує соло в спектаклі фламенко Марія Хитано. Його запрошують в найвідоміші таблао Барселони і Мадрида, де він виступає з такими виконавцями, як Ла Чунга, Мануель Ортега, Пастора Солер, Ниньо Пура, Мануель Бентанс. Антонио виконує соло в опері фламенко Кармен і спектаклі Берлінського театру оперети. Після виступів на 11-му і 12-м Биенале в Севільї його любовно починають називати Антоньето. Це стає його псевдонімом, він відкриває власну школу в Севільї.

Російський глядач познайомився з творчістю Антонио Кастро Райа на 5-му і 6-му Московському міжнародному фестивалі фламенко !VIVA ESPANA!. Кожен його виступ викликав не просто захват, а залишало відчуття якоїсь містики, ятрило душу до сліз. Напевно, це древній голос його крові співав і плакав разом з глядачем. І ось сольний спектакль, який якнайповніше розкриє нам дивовижну історію батьківщини і народу Антоньето, який так і називають, – фламенкос.

Почало в 19.00.

Квитки на спектакль можна придбати в театральних касах міста.

Місце проведення : г.Москва, театрально-концертний зал ЦДКЖ, Комсомольська пл., 4.

This entry was posted in Яскраві пропозиції. Bookmark the permalink.