Танцювальні майстер-класи у рамках Фестивалю ГогольФест в Києві!

З 6 по 10 вересня група молодих хореографів з Франції ex.e.r.ce запрошує Вас на танцювальні майстер-класи у рамках Фестивалю ГогольФест!

Класи відкриті і для професіоналів і для людей, що не мають великого досвіду руху.

Хореографи:

Діна Хусейн(куратор програми) – російський хореограф, танцівниця і викладач сучасного танцю. Закінчила Хореографічний Ліцей в Москві і Роттердамскую Академію танцю в Голландії, деякий час жила і працювала в Москві, де створювала і показувала свої роботи і співпрацювала з такими організаціями як ЦЕХ, ГЦСИ, Ц. С. К. Гараж, К. Ц. Будинок, брала участь в російських і міжнародних фестивалях танцю. В даний момент живе і працює у Франції.

Вилма Питринате(Литва/Францію) – закінчила школу Візуальних мистецтв в Литві, після чого навчалася в Авеньенской академії і Центрі сучасного танцю в Тулузі(Франція). Вже більше 5 років живе і працює у Франції, де співпрацює з європейськими хореографами. Цього року поступила в Національний Театр Страсбурга на професію режисера театру.

Браин Кемпбел(США) – навчався в Університеті Нью-Йорка на бакалавра у візуальному мистецтві, Академії танцю в Зальцбурге(Австрія). До вступу в ex.e.r.ce жив і працював в Нью Йорку, де співпрацював з місцевими художниками і артистами. В даний момент працює з французькими хореографами і презентує власні проекти в Нью-Йорку.

Борис Еньен(Франція) – закінчив Економічне відділення Паризького університету, після чого поїхав жити і працювати у Бразилію, де і почав займатися танцями. Працював з багатьма компаніями сучасного танцю у Бразилії і французькими хореографами, що приїжджають, паралельно навчався оперному співу і працював асистентом театральних режисерів.

Давид Маркес(Португалія) – закінчив Школу сучасного танцю в Лісабоні, працював з такими хореографами, як Мег Стюарт, Емануил Уін, Дабора Хей. Отримує підтримку від Фонду Гульбенькиен на постановку і показ своїх власних робіт. Остання його робота була показана цього року в студії Ганни Терези де Керцмакхер у Бельгії.

Щодня в 10.00 ранку танцювальна група ex.e.r.ce запрошує тих, що усіх, що бажають приєднатися до уранішньої розминки з подушками!

Pillow Training – це танцювальний клас, який був винайдений французьким хореографом, – Лоиком Тюзе, і навіть не в минулому столітті, а відносно нещодавно. Після перенесеної важкої травми він шукав нові способи відновлення тіла і як це і буває, абсолютно несподівано для себе, відкрив нову техніку роботи з тілом. Ця техніка була дбайливо передана поколінню ex.e.r.ce. під час стажування з Лоиком в Н. Ц. С. Т. в Монпелье. Це тренування, в якому можуть брати участь люди абсолютно будь-якої підготовки, як і зовсім без неї. Тренування з подушками відмінно справляється з такими складнощами, як небажання прокидатися, відсутність апетиту, депресія, в процесі класу відновлюється правильний і єдино вірний обмін речовин, спільно з потовиділенням відбувається очищення організму, відновлюється рухливість тих суглобів, об наявність яких вже забули, і піднімається настрій до рівня здорової людини.

Серія майстер-класів Те не я

Ми звикли вважати себе центром всесвіту : я тут, я думаю, я хочу, мене звуть, мене скривдили.і так далі – це і зрозуміло, оскільки від себе, як відомо, не втечеш і навіть якщо дуже хочеться, себе вже не поміняєш. але де це я знаходиться і з чого воно складається? Чи є я моє тіло, моя дія, мої звички, мої думки.? Чи є я щось більше, ніж набір механізмів, що функціонують за певними правилами? І чи можна стати кимось іншим, хоч би, на якийсь короткий час?

У просторі Кіностудії Довженком, в місці кіно-фантазій і магічних перетворень, щодня один з хореографів даватиме експериментальний майстер-клас: що означає бути Вилмой Питринате, Діною Хусейн, Браином Кемпбелом, Давидом Маркесом і Борисом Еньен.

Буде можливість дізнатися про таку техніку роботи з тілом, як техніка Лабана, техніка релиз, контактна імпровізація, Body – Mind centering і інші.

Класи безкоштовні.

Запис на майстер-класи відбувається по e – mail: dakhuseyn@gmail.com.

Місце проведення : м. Київ, кіностудія Довженка, Squat forum танцювальна студія №1.

This entry was posted in Вечіри, фестивалі, конкурси. Bookmark the permalink.