9-10 квітня відбудеться Експериментальний танцювальний перформенс в Одесі

9-10 квітня 19.00.

Єврейський культурний центр Beit Grand представляють експериментальний танцювальний перформенс Милі люди, або What does делікатність mean?

Життя триває: імперії помирають, простори згортаються, як шагренева шкіра, тенденція ходіння по головах посилюється, ідеали, що здавалися учора непорушними, сьогодні викликають усмішку. Вийшовши одного разу на дистанцію, ми вже не можемо зупинитися, підняти голову і подивитися в небо, як в дитинстві. Ми втрачаємо щирість і відкритість. Ми звикаємо говорити неправду.

Радість? Співчуття? Любов? Страх? Імітація життя…

Ідея і постановка : Марина Лимарь
Музика: Rene Aubry, Clint Mansell, Jan A.P. Kaczmarek
Хореографія: Марина Лимарь Performers
Виконавці: Юлія Творилова, Юлія Мировская, Наталія Моісеєва, Наталія Остапчук, Ганна Волкомор, Ганна Тяпкина, Анастасія Смолянская

У спектаклі звучать вірші Ес Соя

Вхід в зал в 18.50
Після перформенсу запрошуємо вас до дискусії про побачене, про сучасний танець, про театр танцю.

Для дорослого глядача

Який сенс ми вкладаємо в поняття делікатність? Яка природа цього що так рідко зустрічається сьогодні в нашому житті якості? Що ховається за нашими поведінковими стереотипами? Промовчати або спробувати вступити в діалог? Залишитися одному або пробиратися до чужого я?

Творчу майстерню, що досліджує ці непрості питання через пластику тіла, Марина Лимарь проводила в Одесі в липні 2010 року. Учасники майстерні – група молодих одеських танцівників, що виявили серйозну цікавість до жанру театру танцю, – познайомилися з Мариною роком раніше, під час її першого майстер-класу, організованого для одеситів Катериною Адисевой.

У 2010-му в Одесі з успіхом пройшли ще три освітні проекти Марини Лимарь, метою яких була робота над базовими навичками техніки release, partnering, body – mind centering, а також входження в абсолютно нове і недосліджене для більшості стажистів середовище – тілесну імпровізацію. Спільний творчий пошук дав життя новому співтовариству – театру танцю УвiMкненi.

Перформенс Милі люди, або What does делікатність mean? – work in progress – підсумок першого етапу роботи над проектом.

Марина Лимарь – балетмейстер, режисер, перформер, педагог в області невербального театру і імпровізації. Марина – піонер contemporary dance в Україні. Ось вже п’ятнадцять років вона не лише успішно керує власною авторською школою – центром Інші Танці, але і продюсує міжнародний фестиваль Вільний танець. Марина є членом Міжнародної ради танцю при ЮНЕСКО(CID – UNESCO).

На початку 90-х на міжнародних воркшопах ADF(American Dance Festival) в Москві Марина Лимарь уперше потрапила на урок джаз-танца. Це був шок: незважаючи на класичну танцювальну підготовку і прекрасну фізичну форму, Марина відчула свою повну професійну неспроможність – і одночасно непереборне бажання займатися новою танцювальною технікою. У той час в Москву і Пітер стали приїжджати першокласні американські і європейські танцівники, у яких Марина брала уроки. Потім були стажування у Відні, Монпелье, Берліні, Будапешті, Стокгольмі, Нью-Йорку. Поступово Марина пішла від джазової техніки. Їй сталі цікаві техніка танцю, спрямовані на досягнення фізики тіла, що занурюють в закони його функціонування. Вона стала займатися імпровізацією і перформенсом.

Мені дуже подобається працювати в просторах, далеких від структури класичних театрів. Працюючи з таким майданчиком, ти свідомо міняєш звичний алгоритм спілкування з публікою, виймаєш її із зручного театрального крісла, виводиш на інший рівень глядацької активності. Робота в нестандартному просторі завжди – виклик, пошук, експеримент. Мені подобається створювати провокативне поле напруги, усередині якої що кожен, що прийшов на спектакль може по-своєму трактувати те, що відбувається, отримує право на ризик, вибираючи свою версію з можливого числа інтерпретацій. Іншими словами, глядач стає твоїм співавтором. Він пов’язаний з дією інтерактивним зв’язком.

Марина Лимарь

УПЕРШЕ в Єврейському культурному центрі Beit Grand створений простір інноваційного перформенсу! У нас є шанс разом зруйнувати хай і невидиму, але існуючу межу, що проходить рівно по краю сцени. Це ризик… Незрозуміло, чи вийде у нас зрозуміти один одного… І чи треба це нам?

Адреса:

вул. Ніжинська, 77/79
тел.: 737-40-52, 737-40-53
Театр танцю УвiМкненi

Cтоимость квитків :
зона creative(килимок) – 70 грн
зона comfort(стілець) – 90 грн
Без вказівки місця.

Замовлення квитків : 701-02-18,(063) 25-49-304.

При замовленні більше двох квитків доставка в центр і приморський район – безкоштовна! Інші райони міста : від 10 грн!

Замовлення квитків на сайтах: http://ukrticket.com.ua і http://ua.kassir.ru/

This entry was posted in Сучасність. Bookmark the permalink.