Майстер клас від Раду Поклитару. У TDG Soul b

РАДУ ПОКЛИТАРУ(рід. у 1972)

Один з найбільш талановитих молодих балетмейстерів Європи, творчість якого викликає величезний глядацький інтерес і жваві спори. Його ім’я стало відомим у кінці 90-х років, коли на різних Міжнародних балетних конкурсах, поставлені Р. Поклитару хореографічні мініатюри незмінно завойовували вищі нагороди, підкорюючи неповторним своебразием пластичної мови, музичністю і драматургічною вистроенностью.

Кожна з робіт балетмейстера – сміливий експеримент і відважний пошук, що притягає несподіваним прочитанням всесвітньо відомих театральних сюжетів, оновленням і збагаченням форми і лексики сучасного танцю, завжди підпорядкований музиці і глибоко розкриваючий складний внутрішній світ людини.

За словами самого Раду Поклитару, йому близький танець вільний, нічого що не заперечує і сприймає будь-які стилі: Якщо мені здається доцільним використати рух класичного танцю в моєму спектаклі, я його використовую, точно так, як і рухи танца-модерн. Коли у тебе відсутнє табу, твоя палітра стає багатіше. Це може здатися еклектикою, але, оперуючи багатьма стилями, я почуваю себе по-справжньому вільним.

1991 – закінчив Пермське державне хореографічне училище, 1991-2001 – артист балету Національного академічного Великого театру Республіки Білорусь, 1999 – закінчив Білоруську державну академію музики за фахом балетмейстер, 2001-2002 – головний балетмейстер Національної опери Молдови.

У 2006 році організував театр Київ модерн – балет. Хореограф ТБ шоу Танцюють усі 2,3,4 і ТБ шоу Болеро, Суддя Танці із зірками.

Лауреат Міжнародних конкурсів.

Самий востребований і визнаний молодий хореограф на пострадянському просторі!

This entry was posted in Сучасність. Bookmark the permalink.