Прем’єра в Україні балету QUATRO – зірок світового балету

3 і 4 червня на сцені Національної опери України відбудеться унікальна подія: концерт зірок світового балету, а також довгождана прем’єра в Україні балету QUATRO.
Незвичайне балетне дійство, яке в двох актах об’єднає класичний дивертисмент і сучасну хореографію. У першому акті зірки Великого, Маріїнського і Михайлівського театрів, а також Національної опери України представлять на сцені шедеври світової балетної класики :

·  Па-де-де з балету Дон Кихот. Музика Л. Минкуса, хореографія М. Петипа, А. Горського

·  Класичне Па-де-де. Музика Чайковського, хореографія Дж. Баланчина

·  Па-де-скляф з І акту балету Корсар. Музика Р. Дриго, хореографія М. Петипа

·  Па-де-скляф з балету Полум’я Парижу. Музика Б. Асафьева, хореографія В. Вайнонена

·  Монолог з II акту балету Спляча красуня. Музика Чайковського, хореографія Р. Нуриева

·  Па-де-де Раба і Медори з балету Корсар. Музика Р. Дриго, хореографія М. Петипа

·  Гранд-па з балету Раймонда. Музика А. Глазунова, хореографія М. Петипа

·  У другому акті відбудеться прем’єра в Україні балету QUATRO.

Quatro виправдовує свою назву не лише по кількості учасників, балет створив прецедент у багаторічній історії найпрестижнішої театральної премії Росії Золота Маска: уперше на таку премію номінований приватний проект танцівників і відразу в 4-х номінаціях: Кращий Спектакль, Краща Хореографія, Краща Жіноча Роль і Краща Чоловіча Роль!

Композитор: Милко Лазар
Хореограф: Едвард Клюг
Ролі виконують: Денис Матвиенко, Леонід Сарафанов, Анастасія Матвиенко, Олеся Новікової
Музиканти: Людмила Свешникова, Наталія Байкова
Ідея цього проекту належить прем’єрам Маріїнського театру Денису Матвиенко і Леоніду Сарафанову, що запросили до співпраці хореографа Едварда Клюга і композитора Милко Лазара.
Quatro міг би називатися по-різному, але назва залишається простою і правдивою, тому що чотири прекрасних танцовщика прийняли рішення розкрити нові можливості своїх дарувань. Ці чотири різні темпераменти проводять мене через сокровенний процес створення кожного окремого персонажа, і вони не мають за собою ніякого специфічного посилання або історії. Але вони взаємодіють на тонкому рівні з глядачем і слухачем, запрошеним осмислити і довершити побачене своїм власним розумінням або нерозумінням історії. Особисто для мене Quatro – емоційний пейзаж, де кожен може відчути канву стосунків або незавершених емоцій, які відчайдушно намагаються об’єднатися лише для того, щоб відразу знову зникнути у безпечній темряві. У будь-якому випадку, QUATRO залишається лише числом і не збирається бути чим-небудь ще.

Едвард Клюг

Світова прем’єра спектаклю QUATRO, що відбулася 19 червня 2010 року в Санкт-Петербурзі, викликала не лише овації публіки, але і захоплені відгуки балетних критиків.

У балеті Quatro хореограф прагне розкрити людські взаємовідносини поза конкретним сюжетом – побутова реальність скасована. Уміння утілити в танці емоційний відгук на музику, піти за пластичними враженнями, що народжуються від її звуків, – ось що в першу чергу відрізняє мистецтво Едварда Клюга, творчість художників-імпресіоністів, що нагадує. Інтонації рухів міняються щомиті, складаючись в складну пластичну мелодію. Пластика виконавців немов пульсує, захоплюючи різноманітністю емоційних відтінків.

Ігор Ступников, Санкт-петербурзькі Відомості

Балет Quatro, показаний петербуржцями в минулий четвер, викликав таку бурхливу реакцію столичної публіки, яка не залишила сумнівів : спектакль напевно увійде до числа фаворитів головного театрального конкурсу країни.
Сімейний балет Quatro з Петербургу підкорив глядачів фестивалю Золота Маска в Москві.
Ольга Свистунова, ІТАР-ТАРС, Москва

This entry was posted in Афіша. Bookmark the permalink.