Майстер-класи Наталії Нестеренко в Москві!

11 жовтня 2009 г.в Москві відбудуться 2 майстер-класи представниці каїрського стилю(модерн орієнтал стайл) Наталії Нестеренко(Харків).

Єгипетська техніка є однією із складних – поєднання розслаблення і скорочення окремих м’язів стегна, сідниць або живота дозволяє вчинити точковий удар або акцентне трясіння. Сама тема каїрського стилю ориенталь, одна з найбільш затребуваних в нашій країні на цей період. Наталія – напрочуд красива і талановита танцівниця, своїм майстер-класом допоможе вам зрозуміти єгипетський стиль і манеру справжнього Танцю.

1-й майстер-клас пройде з 12:00 до 15:00

Тема майстер-класу : Тонкощі і секрети єгипетського стилю : тіло, як інструмент для вираження почуттів. Техніка, зв’язки, фрагменти постановок .

У рамках майстер-класу будуть розглянуті основні принципи єгипетської, дрібної, точкової техніки, а так само особливості її застосування в музичних фрагментах класичних музичних творів(Розум Кальсум, Абдель Халим, Абдель Вахаб). Мета майстер-класу – не просто освоїти нові рухи і зв’язки, а навчитися за допомогою нової техніки передавати глибокий сенс, почуття і емоції, якими наповнені музичні твори.

Класичні єгипетські музичні твори, у тому числі і їх інструментальні версії, вважаються найбільш складними для виконання, оскільки їх насиченість музичними, ритмічними акцентами, наповненість глибоким сенсом вимагають від танцівниці здатності гармонійно відбити усе це у своєму танці за допомогою відповідної складної техніки, багатої лексики, розуміння сенсу і тонкощів ритмічних переходів і акцентів. Проте, ці твори вже багато років і до цього дня не лише живі в серці будь-якого носія арабської культури, але і викликають масу непідробних почуттів і щирих емоцій, благоговіння і поваги.

2-ою майстер-клас пройде з 16:00 до 09:00

Тема майстер-класу : Еволюція єгипетського стилю – від old egyptian до modern Сairo, техніка, лексика, подання, на прикладі постановки Постановка балади Мін хобі фик я гар.

Додаткова інформація на сайті.

This entry was posted in Яскраві пропозиції. Bookmark the permalink.