Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва Дніпровська хвиля 2010

З 19 по 22 лютого в Дніпропетровську пройде Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва Дніпровська хвиля 2010.

Номінації:

·  Dance show(танцювальне шоу);

·  Street dance show(сучасний спортивний танець);

·  Сучасний естрадний танець;

·  Tap dance(степ, чечітка);

·  Народний танець;

·  Джаз, модерн, контемпорари;

·  Вільна танцювальна категорія.

Dance show(танцювальне шоу) – танець повинен мати сюжет, бути емоційний, яскраво забарвлений або містити елементи шоу. Використовувані стилі і танцювальна техніка : джаз, модерн-джаз, класика, вільна пластика, етнічний, характерний і народна стилізація. Їх можна виконувати як в чистій формі так і в поєднанні двох і більше стилів. У уявленні можуть використовуватися рухи і танцювальні елементи Street Dance дисциплін, але в дуже короткий відрізок часу. Допускаються підтримка, перевороти, прості акробатичні елементи. Композиції, що складаються виключно з технічних елементів і не мають сюжету в цій номінації недопустимі. Аксесуари і сценічний матеріал – дозволені.

Street Dance show(сучасний спортивний танець) – використовувані стилі і танцювальна техніка : hip – hop, techno – club dance, disco dance, break dance, funk styles(popping, locking), house, а також інші напрями сучасної клубної і вуличної танцювальної культури. Допускаються елементи акробатики, спортивної аеробіки і художньої гімнастики, без переважання над танцем. Танець має бути виразним, яскраво забарвленим, бажано мати сюжет і містити елементи шоу. Під час виступу танцюристи можуть використати аксесуари, декорації і сценічний матеріал, які повинні переноситися самими танцюристами.

Сучасний естрадний танець – музично-хореографічна мініатюра з чіткою драматургічною побудовою сюжету або розташуванням хореографічного матеріалу, який дозволяє розкрити смисловий або емоційний зміст номера. Можливе використання елементів різної танцювальної техніки : класики, бальної хореографії, характерного танцю, народної стилізації, вар’єте, кабаре. Сюди ж включаються: степ, чечітка, популярні танці минулих років(буги-вуги, рок-н-рол і тому подібне). Дозволені силові елементи і підтримка.

Народний танець. У постановці можуть бути використані танці народів світу в канонічному або стилізованому варіанті. Акомпанемент можливий як під народні інструменти в живу, так і під сучасну музику. Допущені до участі фольклорні колективи.

Вільна танцювальна категорія – в цій категорії беруть участь конкурсні роботи, які не входять в номінації, визначені Положенням про проведення фестивалю-конкурсу або не відповідають правилам конкурсних дисциплін.

Джаз, модерн; contemporary – танець може бути сюжетним, сюжетно-образним або побудованим таким чином, коли розташування хореографічного матеріалу створює смислове, емоційне і темпове наростання номера і розкриває його драматургію. Уся техніка може бути виконана танцюристами в їх власній інтерпретації. Можливе будь-яке звукове оформлення(музика, мова, тиша). Експериментальна і оригінальна техніка, робота в різних рівнях, побудова ланцюгів переходу і акробата заохочується. Допускається використання аксесуарів і сценічного матеріалу.

Додаткова інформація про фестиваль на сайті.

Заявки на участь необхідно відправляти на e – mail: dneprwave@yandex.ru. Контакти: тел./факс +38 0 56 232-82-76, +38 0 67 636-49-00, +38 0 99 779-69-29.

Місце проведення : м. Дніпропетровськ, міський палац дітей і юнацтва, Набережна Перемоги, 5(зупинка Інститут фізкультури).

This entry was posted in Яскраві пропозиції. Bookmark the permalink.