Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря

У Донецькому національному академічному театрі опери і балету ім. Соловьяненко з 27 березня по 2 квітня 2011 року пройде VII Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря. Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Ініціатором цієї культурної події виступив видатний танцюрист сучасності, народний артист України Вадим Писарев. Конкурс проходитиме під патронатом дружини Президента Людмили Януковича.

Конкурс передбачає дві номінації: Артисти балету(солісти і дуети в трьох вікових групах) і Хореографи. На початок березня було подано 160 заявок на участь з 16 країн. Преміальний фонд цього року – найбільший за всю історію конкурсу і складає $110 тисяч.

Відкриття VII Міжнародного конкурсу балету ім. Сержа Лифаря приурочене до ювілею великого композитора Сергія Прокофьева. І це невипадкове, оскільки С. Лифаря і С. Прокофьева зв’язувала велика творча дружба. Як видатний танцюрист, Серж Лифарь створив цілий ряд неповторних образів у балетах на музику С. Прокофьева, а також як хореограф поставив на музику Прокофьева один з перших своїх балетів в Паризькій гранд-опера На Дніпрі, який присвятив Україні.

Нагадаємо, засновниками Міжнародного конкурсу балету ім. Сержа Лифаря були відомий мистецтвознавець, президент Української академії танцю Юрій Станишевский(він був худруком конкурсу) і мерія Києва(зокрема, Олександр Биструшкин, який очолював Головне управління культури Київської міськадміністрації). Це престижне змагання проводилося в Києві один раз в два роки. Всього, з 1994 року по 2006 рік відбулося шість Лифаревских конкурсів, які відкрили балетних зірок, – Ірину Дворовенко, Андрія Іванова, Івана Путрова, Дениса Матвиенко, Наталію Калиниченко, Яну Саленко(нині Яна прима-балерина Берлінської опери) та ін.

На початок березня було подано 160 заявок на участь з 16 країн.

Преміальний фонд цього року – найбільший за всю історію конкурсу і складає $110 тисяч.

This entry was posted in Яскраві пропозиції. Bookmark the permalink.