Майстер-клас по халиджи від Ірини Белопольской!

17 січня в Києві пройде майстер-клас прекрасної танцівниці халиджи – Ірини Белопольской!

Ірина напрочуд красива і ефектна жінка, розкішна танцівниця, талановитий педагог. Вона просто обожнює халиджи, живе цим танцем! Ірина не просто танцює, вона щиро насолоджується танцем, отримує від виконання величезне задоволення.

Халиджи – стиль народного танцю, який представляють в усіх країнах Персидської Затоки.

Халиджи в перекладі означає затоку, і у танцювальному світі цим словом називають музику і танцювальний стиль з області Персидської затоки /Аравійського півострова : Саудівська Аравія, Кувейт, Бахрейн, Катар, ОАЕ, Оман. Ритм музики для танцю Халиджи – Saudi(Khaleegy) ритм.

Цей танець показується жінками для жінок і робиться акцент на красі незвичайного костюма і волосся танцівниці.

Традиційний одяг для цього стилю – Абая(фустан халиги).

Рух танцівниці наслідує хід верблюда. Більшість рухів зосереджена у верхній частині тіла і в кроках. Танець включає красиві перекидання довгого волосся від одного плеча до іншого, обертання волоссям, швидкі трясіння плечима(техніка виконання таких трясінь заснована швидше на обертанні верхньої частини тулуба, чим на русі самих плечей), багато обертань грудьми і акцентів грудьми вниз. Характерне положення рук – на рівні плечей, долонями назовні.

Танцівниця може ляскати в різноманітних ритмах. Увагу глядачів акцентують на тканині і вишивці, на розкішному довгому волоссі і на важких золотих прикрасах. У цьому виді танцю використовуються перенасичені костюми надмірно великих розмірів, а так само щедрий реквізит. Сукня зібрана попереду у вигляді фартуха і здіймається при хвилеподібних рухах тазом в м’якому кроці.

Тема майстер-класу Ірини Белопольской : Танець персидської затоки. Постановка танцю.

Вартість: 350 грн

Час проведення : з 11.00 до 13.00.

Реєстрація на майстер-клас по e – mail: khalisy@mail.ru. В темі повідомлення обов’язково вказати Реєстрація на МК. Чи sms на номер: 067 764-67-29.

Місце проведення : г.Киев, вул. Сокальская, 3. Перехрестя вулиць Вишгороду і Мостицкой, за Інститутом Туризму.

This entry was posted in Що робимо ввечорі?. Bookmark the permalink.