Фестиваль танцю Східний експрес. Амир Тхалеб в Києві!

З 5 по 7 лютого в Києві пройде фестиваль танцю Східний експрес.

Гостьем фестивалю стане жива легенда історії світового беллиданса, визнаний у всьому світі Майстер Танцю, улюбленець глядачів Амир Тхалеб(Аргентина)!

Амир Тхалеб народився в місті Мари Де Плата. Його дідусь і бабуся були дисидентами з Сирії. Амир Тхалеб згадує, що танцювати він розпочав з раннього дитинства. Його батько був добре відомим професійним танцюристом, і він же був його першим учителем. Пізніше Амир навчався різним танцювальним напрямам у професійних танцюристів з Лівану і Єгипту, разом з досягненням азів класичного балету і міжнародного фольклору у майстрів зі всього світу.

Амир Тхалеб – танцюрист і хореограф із стажем більше 20 років. Він подорожував по багатьох країнах і мав грандіозний успіх, наприклад, у Бразилії, де його шоу спонсорував Палац Цесаря, що в Лас-Вегасі.

Більше 5 років він працював за контрактом в Мексиці, був завжди бажаним гостем уряду Гондурасу. Амира приймали в Іспанії і Греції. У Єгипті його запрошували каїрські Академія Мистецтв і Будинок опери. У США він вів майстер-класи, хореографію і був директором средневосточного бюро в Майамі(штат Флоріда). Він вчинив турне по Південній Америці. Як спеціальний гість був запрошений на II Міжнародну Конференцію з танців Середнього Сходу в Каліфорнії, де виступав у відділенні Зірки Єгипту серед таких зірок, як Наджио Фуад з постановками Махмуда Реда і Фарид Фахми. Зі своїм виступом він був запрошений на Гала-концерт Ракии Хассан і Юсри Шарифа в Нью-Йорку. Амир брав участь в телепередачах США(на каналах UNIVERSAL, NBC) і Південної Америки.

Останні декілька років він присвятив глибокому вивченню і дослідженню історії і техніки танцю живота. Зусилля Амира були спрямовані і сконцентровані на навчання в його школі, його компанії Арабський Балет, яка дуже високо цінується в Аргентині.

Використовуючи свої знання в області психології, метафізики і містики, Амир пізнав духовний сенс танцю. Він здобув повагу і захоплення у найрозпещенішого глядача. Його виступи на сцені запам’ятовуються особливим духом харизми і чаклунства.

Амир Тхалеб почав свою кар’єру, маючи мету поставити цей танець на гідний артистичний рівень і передати свої знання в найпростішій і конкретнішій формі. Він написав книгу, опубліковану в двох виданнях під назвою Основи танцю живота, мова магії. Він був визнаний і нагороджений премією арабського співтовариства Урарит і Халиль Джибран. За вклад в мистецтво, Амира визнала ЮНЕСКО. Нещодавно, на нагородженні в Гизе, його удостоїли звання Кращого артиста відео.

Програма фестивалю :

5 лютого

17.30-19.30 – майстер-клас Ракс Шарки. Постановка в стилі Амира Тхалеба.

6 лютого

Ранок, день – конкурс з беллидансу.

19.00 – шоу Амира Тхалеба(також в програмі – зірки українського беллиданса).

7 лютого

11.00-13.00 – майстер-клас Балади традиційне і сучасне.

13.30-15.30 – майстер-клас Танець з сагатами. Постановка.

16.00-18.00 – майстер-клас Танго-орієнтал.

Усю детальну інформацію про фестиваль і майстер-класи Амира Тхалеба можна дізнатися на сайті.

Місце проведення майстер-класів : г.Киев, вул. Пилипа Орлика, 13. Ліцей міжнародних відносин № 51, 1 поверх(танцзал клубу Шанс).

Місце проведення змагань : г.Киев, вул. Ирининская, 6, Будинок культури і мистецтв СБУ.

This entry was posted in Що робимо ввечорі?. Bookmark the permalink.