Ексклюзивні майстер-класи від Раду Поклитару і Константина Томильченко в Києві!

28 лютого в Киевн відбудуться ексклюзивні майстер-класи від Раду Поклитару і Константина Томильченко.

Модерн композиція, режисура, акторська майстерність, авторське бачення і абсолютно неповторний стиль.

Раду Поклитару – один з найбільш талановитих молодих балетмейстерів Європи, творчість якого викликає величезний глядацький інтерес і жваві спори. Його ім’я стало відомим у кінці 90-х років, коли на різних Міжнародних балетних конкурсах, поставлені Р. Поклитару хореографічні мініатюри незмінно завойовували вищі нагороди, підкорюючи неповторною своєрідністю пластичної мови, музичністю і драматургічною вистроенностью.

На сьогодні хореограф є автором близько двадцяти одноактних і повнометражних спектаклів, здійснених на різних сценах, серед яких Великий театр Росії і Російський камерний балет Москва, Національні опери Молдови, Латвії і Білорусі.

Київських глядачів Раду Поклитару захопив і схвилював хореографічним рішенням одноактних балетів Картинки з виставки на музику М. Мусоргського і Весна священна И. Стравінського на сцені Національної опери, а також постановкою унікального оперно-балетного спектаклю Le Forze Del Destino, що сполучає класичний вокал, експресивну сучасну пластику і режисуру. (Цей проект здійснений Фондом мистецтв Володимира Філіпова.)

Кожна з робіт балетмейстера – сміливий експеримент і відважний пошук, що притягає несподіваним прочитанням всесвітньо відомих театральних сюжетів, оновленням і збагаченням форми і лексики сучасного танцю, завжди підпорядкований музиці і глибоко розкриваючий складний внутрішній світ людини.

За словами самого Раду Поклитару, йому близький танець вільний, нічого що не заперечує і сприймає будь-які стилі: Якщо мені здається доцільним використати рух класичного танцю в моєму спектаклі, я його використовую, точно так, як і рухи танца-модерн. Коли у тебе відсутнє табу, твоя палітра стає багатіше. Це може здатися еклектикою, але, оперуючи багатьма стилями, я почуваю себе по-справжньому вільним.

Спектаклі Р. Поклитару були показані на Міжнародних музичних фестивалях і гастролях у Великобританії, Франції, США, Голландії.

Раду Поклитару народився в 1972. 1991 – закінчив Пермське державне хореографічне училище, 1991-2001 – артист балету Національного академічного Великого театру Республіки Білорусь, 1999 – закінчив Білоруську державну академію музики за фахом балетмейстер, 2001-2002 – головний балетмейстер Національної опери Молдови. У 2006 році організував театр Київ модерн-балет.

Костянтин Томильченко – креативний директор СТБ продакшн(Танцюють усі, Україна має Талант), головний хореограф проекту Танцюють усі, художній керівник театру танцю Soul b, дуже талановитий режисер і хореограф.

Початок майстер-класів :

15.00 – Костантин Томильченко.

16.00 – Раду Поклитару.

Вартість: 1 майстер-клас – 120 грн; 2 майстер-класи – 250 грн

Запис по телефону: 093 751-79-77. Запис і реєстрація обов’язковий.

Місце проведення : г.Киев, вул. Межигорская, 2.

This entry was posted in Що робимо ввечорі?. Bookmark the permalink.