Майстер-класи по трайблу і узбецькому танцю

З 5 по 9 січня 2010 в Новосибірську пройдуть майстер-класи по трайблу і узбецькому танцю.

Майстер-клас відбудуться у рамках Міжнародного фестивалю старовинної культури Спадщина.

Розклад майстер-класів :

Узбецький народний танець

5 і 6 січня з 14.00 до 18.00.

Цього року під узбецький танець буде відведено 2 дні по 4 години, т. до. мета мастеркласса – дати постановку дуже детально, з поясненнями багатьох нових речей, – так, щоб ті хто брав участь в майстер-класі отримав можливість не просто швидко вивчити ноги-руки, але і згодом правильно і якісно викласти танець своїм учням.

Майстер-клас по узбецькому танцю проведе Надія Молдаханова – хореограф, фахівець з народного танцю, керівник ансамблю узбецького танцю Харакат(Узбекистан, Ташкент).

Надія створила студію в 1990 році, з часом студія розрослася у великий ансамбль узбецького народного танцю. Назва ансамблю – Харакат, що в перекладі з узбецького означає рух. У ансамблю є свій девіз: Рух це життя. За останній час ансамбль став дипломантом конкурсу 100-річчя И. Моісеєва, конкурсу ім. Т. Ханум, а також фестивалю Узбекистан – наш загальний будинок. У 2008 році ансамбль Харакат отримав звання Зразкового художнього колективу-студії. Сьогодні ансамбль допомагає зберегти культурну спадщину Узбекистану шляхом підтримки народних танцювальних традицій.

Трайбл(фьюжн і АТС)

7 і 8 січня з 14.00 до 18.00.

За 2 трайбл-дня буде дана техніка, філософія і позиції трайбл-фьюжна і дана постановка, а також буде освітлений стиль АТС(знаки зміни танцювальних рухів, і так далі)

Майстер-класи по трайблу проведе Ниафа(Юлія Хмельницька) – один з піонерів трайбла в Росії, професійна виконавиця і викладач трайбл-фьюжн, що навчалася на майстер-класах і індивідуально у таких світових зірок трайбла, як Шерон Кихара, Фредерік Давид, Олівія Киссел. Співзасновник і віце-президент Російської Федерації танцювальних Племен – першому і найбільшому в Росії об’єднанні трайбл-танцовщиц, співорганізатор головної щорічної російської трайбл-собития – Фестивалю Трайбл-культури і творець найбільшого російського мережевого ресурсу по трайбл-тематике. Суддя ОРТО першої категорії по трайбл.

Програма мастеркласса :

1 день – основи і філософія трайбла, техніка ATS, техніка фьюжна 1 рівень.

2 день – 2 рівень техніки фьюжна і постановка в стилі Old school tribal – fusion. Це найстаріший різновид tribal – fusion, в ній найочевидніше простежується походження tribal – fusion з ATS. Танець з середнім темпом, насичений модифікованими ATS – елементами, красивими статичними позами і нескладними переміщеннями, що дозволяють задіяти широкий сценічний простір. Постановка буде дана у варіанті для сольного виконання, але може бути легко адаптована на дует або невелику групу. Тривалість танцю 3 мін, музика – одна з найпопулярніших і улюбленіших в tribal – fusion – I cash radii. Рівень складності постановки середній. Тривалість вивчення 1,5 години.

З питань участі, оплати майстер-класів звертатися по телефону: +38 9 23 249-12-29 Євгенія, e – mail: zulfiajani@mail.ru.

Місце проведення : г.Новосибирск.

This entry was posted in Сучасність. Bookmark the permalink.