Ув’язненим харківської колонії викладатимуть фитнес і танці

Стартувала серія фитнес і танцювальних майстер-класів по FitCurves Zumba(поєднання фитнеса і латиноамериканських танців) і тренінгів особового зростання(коучинг).

Проект стартував 8 березня і охопив чотири колонії в Маріуполі(Донецька обл.), Одесі, Умані(Черкаська обл.) і Чернігові. У тренінгах взяли участь більше 1 тис. жінок. Проект реалізується за підтримки Державної пенітенціарної служби України.

Презентація програми фитнеса в жіночій колонії проходила емоційно і живо. Деякі засуджені навіть намагалися повторювати рухи тренерів.

Як повідомили SQ організатори, сертифіковані фахівці з фитнесу і коучингу щомісячно впродовж року відвідуватимуть колонію і проводитимуть зайняття для укладених жінок. Напрям FitCurves Zumba вибраний тому, що воно включає прості рухи, що не вимагають тренажерів, які виконуються під латиноамериканську музику, що захоплює навіть тих, хто спочатку приходить з недовірою. Реакція жінок в колонії неймовірна: вони танцюють, посміхаються, діляться своїми історіями, а деякі вже зараз хочуть стати фитнес-инструкторами, – відмітила координатор проекту Світлана Спивакова.

Не важливо, де ти знаходишся – головне не мати грат усередині себе, переконують ув’язнених організатори проекту.

Акція має на меті оздоровчу, освітню і соціальну підтримку жінок, що знаходяться за гратами. Крім того, організатори прагнуть підготувати серед них тренерів, щоб в майбутньому вони самі змогли проводити тренування в колоніях.

Керівництво колонії ідею з фитнесом підтримує. Говорять, засудженим це піде тільки на користь. Але є проблема з приміщенням – спеціальною зали, де можна проводити спортивне зайняття на території виправної установи, немає.

Джерело sq.com.ua

This entry was posted in Сучасність. Bookmark the permalink.