Майстер-клас по естрадних індійських танцях(стиль болливуд) від Раджів Кумар Шарму!

13 лютого в Києві відбудеться майстер-клас Основи танців стилю болливуд від Раджів Кумар Шарму(Індія).

Болливуд – хто ж не бачив індійське кіно! Наші батьки виросли на фільмах Раджів Капура, а молодь знайома з індійським кіно за участю Говинди, Шах Рукх Кхана, Мадгури Дикшит і багатьох інших акторів і актрис. І хоча індійське кіно розвивалося і змінювалося, його головна особливість залишилася незмінною і сьогодні – індійський фільм неможливо представити без танців і пісень.

Стиль фільмових танців змінювався і розвивався разом з кіномистецтвом і самою Індією, але жоден елемент танцю не зникав безслідно. Навпаки, до попередньої тенденції додавалася нова, і танці збагачувалися новими рухами і ідеями. Сьогодні естрадні індійські фільмові танці відомі як танці стилю болливуд. У самій Індії цей стиль називається Болливуд масала, яке означає болливудская суміш спецій. Болливудские постановники використовують усе придбане індійською цивілізацією(численні народні і племінні танці, класичні стилі, бойові мистецтва), країнами Близького Сходу(танець живота, народні і класичні танці) і західним світом(хип-хоп, джаз, рок-н-рол, усі можливі форми модерну, латиноамериканські танці також), і створюють неповторний болливудский стиль. Він пізнається миттєво, адже усі рухи просякнуті індійською експресією і виконанням.

Природно, сценічні постановки Болливуд масали відрізняються від фільмових. Вони багатіше хореографічно і різноманітніше у базі рухів. Болливуд масала найпопулярніший серед індійської молоді і усіх, хто захоплюється індійськими танцями. Цей стиль веде до досконалого володіння тілом, учить виражати емоції в русі, залучає до яскравого і незабутнього світу індійського кіно.

Раджів Кумар Шарму – відомий індійський виконавець, балетмейстер і викладач класичних, народних, бойових і сучасних стилів індійського танцю. Раджів Кумар Шарму має шістнадцятирічний досвід у виконанні і постановці танців у бойовому стилі Маюрбгандж Чхао(штат Орісса), який він вивчав в державному інституті мистецтв Шрирам Бгаратия Калу Кедра(г.Нью Поділи) і удосконалював під керівництвом гуру Рама Мохана в місці народження стилю. Він також навчався класичному північно-індійському стилю танцю Катхак, південноіндійському стилю танцю Катхакали, сучасним стилям танцю, модерну, виконував індійські і малазійські народні танці. На даний момент Раджів Кумар Шарму працює найбільше з болливудскими танцями.

Три роки Раджів Кумар Шарму присвятив досконалому вивченню бойових мистецтв Каларипайяту Полмалкхан і Ропмалкхан під керівництвом гуру Дакши Сетха на батьківщині цих стилів – в штаті Керала.

Впродовж 1997-2007 він був балетмейстером і виконавцем головних ролей в театрально-танцювальних постановках на щорічних танцювальних фестивалях інституту Шрирам Бгаратия Калу Кендра в Індії і за її межами(США, Канада, Португалія, Тринідад і Тобаго, Сурінам, Гайана, Бірма, Індонезія, Малайзія). Він проводив майстер-класи, ставив хореографію і виступав разом з відомими індійськими виконавцями Адити Мангалдас, Падмашри Сонал Мансинг, Астад Дебу, гуру шри Раджендр Гангані, гуру шри Бгагашвати Мишра, гуру шри Кришан Магарадж, гуру шри Рам Моган Магарадж, гуру шри Рані Кханам, Дакша Сетх Синдгу Мишра але ін.

У творчому напрацюванні Раджів Кумара Шарми головне місце займає хореографія відеокліпів на пісні відомих індійських співаків – Jazy B, Ганс Раджганс Гурдас Ман та ін. В Мумбае він працював з Яной Гуптою, Ритиком Рошаном, Сальманом Кханом та ін.

Початок майстер-класу в 14.00. Реєстрація в 13.30. Тривалість – 4 години.

Вартість – 40(оплата у валюті).

Місце проведення : г.Киев, вул. Деснянська, 19, 3 ет.

This entry was posted in Афіша. Bookmark the permalink.