Східна феєрія-2010 в Дніпропетровську!

27 і 28 березня в Дніпропетровську відбудеться IV фестиваль східного танцю Східна феерия-2010.

У рамках фестивалю пройде відкритий чемпіонат Дніпропетровської області по східних танцях. Головна гостя фестивалю – Гайда Хассан!

Гайда Хассан(Варвара Миколаївна Столярова) – педагог і прекрасна виконавиця Raks Sharki з унікальним досвідом професійної роботи і викладання. Її батьки усе життя пропрацювали в цирку: батько, Микола Петрович Столяров, Заслужений Діяч Циркових Мистецтв, лауреат багатьох міжнародних премій, разом зі своєю дружиною Іриною з малих років виховували свою дочку як артиста.

Гайда відома далеко за межами Росії. Незважаючи на свій вік, її професійний танцювальний стаж складає 18 років. У течії 7 років жила і виступала на батьківщині Ракс Шарки – Єгипті. Її шоу завжди проходить на кращих майданчиках Александрії і Каїра. В якості педагога проводила майстер-класи на міжнародному фестивалі Aghlian Wa Saghlian в Каїрі, на міжнародних фестивалях Ліги Професіоналів Східного Танцю Росії, на повчальних курсах ОРТО. Відвідала більше 32 міст Росії, Казахстану, України, Прибалтики, Італії представляючи свою повчальну програму, яка незмінно має найвищий попит у прихильниць Східного Танцю.

Користуючись своїм досвідом і знанням Айде вдається те, що дано не усім – правильно відчути арабську музику, почути саме ті нюанси, які хотів посилити композитор, розставити саме ті акценти, які найбільше торкнуть глядача. Володіння арабською мовою робить хореографічні постановки Айди досконалими з точки емоційності і акторської майстерності. Знання побутової єгипетської жестикуляції і уміле її поєднання з аристократичними танцювальними па і тонким, украй жіночним поданням – ці якості разюче відрізняють танці Айди від іншої маси.

Учениці Айди регулярно займають призові місця на конкурсах і чемпіонатах зі Східного Танцю.

27 березня

Майстер-класи від запрошених викладачів.

Гала-концерт східного танцю за участю зірок беллиданса і запрошених колективів.

28 березня

Конкурс зі східних танців.

Суддівська колегія:

Головна суддя – Ольга Рудакова(Краматорськ), Президент УАИВТ.

Гайда Хассан(Москва)

Тетяна Коняева(Одеса)

Дарина Міцкевич(Краматорськ)

Ханна Амира Абди(Київ)

Марія Фоміна(Київ)

Анас аль Химиди(Марокко)

Ірина Зацерклянная(Ростов-на-Дону)

Ліцензовані судді УАИВТ, <> і інших танцювальних організацій.

Майстер-класи:

09.00 – майстер-клас Світлани Анисимовой, 2 години(класичний танець Бхаратанатьям – жести, міміка; Болливуд – постановка).

09.00 – майстер-клас Марії Фоминой, 2 години(Трайбл).

11.00 – майстер-клас Ханни Амири Абди, 2 години(сценічний арабо-андалузский танець, постановка. Елементи класичної хореографії і засобу пластичної виразності в східному танці, гаремний стиль).

11.00 – майстер-клас Анаса аль Химиди, 2 години(арабська і турецька техніка гри на таблі для просунутих. Складна техніка і трюки гри на таблі. Гра на декількох інструментах одночасно).

13.00 – майстер-клас Айди Хассан, 3 години(Тараб, постановка під пісню).

16.00 – майстер-клас Дарини Міцкевич, 2 години(порівняльна характеристика персидського халиджи і ираки на прикладі міні-постановок).

Реєстрація на майстер-класи: попередня по e – mail: feeriya-dance@mail.ru, d.v.rolly@gmail.com і по телефонах: 067 252-87-20 – Тетяна; 050 582-73-53 – Родіон.

Підтвердження реєстрації : 27.03.2010 за 30 хв. до початку кожного майстер-класу. Заявки на участь в майстер-класах приймаються до 25 березня включно.

Місце проведення : г.Днепропетровск, Національний Центр Аерокосмічної Освіти Молоді імені А. М. Макарова, просп. Гагаріна, 26.

This entry was posted in Афіша. Bookmark the permalink.