Третій Російський хореографічний фестиваль-конкурс Альтернатива в Санкт-Петербурзі!

З 24 по 26 травня в Санкт-Петербурзі відбудеться третій Російський хореографічний фестиваль-конкурс Альтернатива.

Фестиваль Альтернатива переслідує мету представити публіці Санкт-Петербургу нові сміливі хореографічні роботи в класичному жанрі, так і в області сучасного танцю і фізичного театру. Роботи переможців будуть представлені в програмі гала-концерту 26 травня.

Переможцям надається можливість постановки авторського спектаклю на базі Академічного театру балету ім. Л. Якобсона(при фінансовій і адміністративній підтримці) і випуску прем’єри весною 2011.

Для участі в конкурсі запрошуються як професійні хореографи і танцюристи, так і студенти профільних учбових закладів.

Конкурсна програма складається з різних номінацій для хореографів і виконавців :

Експеримент Л. Якобсона

·  Відновлення хореографії/номерів і мініатюр Л. Якобсона.

·  Виконання номерів з хореографії Л. Якобсона.

·  Власна хореографія на теми творів Л. Якобсона.

Вітається звернення артистів(виконавців) до спадщини великого хореографа Леоніда Веніаміновича Якобсона(1904-1975). Хореографія Л. Якобсона може надихнути учасників на створення власних творів. Наприклад, можна створити власне трактування мініатюр Л. Якобсона. Театр надає архівні відео-матеріали і допомогу педагогів, що танцювали в трупі Л. Якобсона.

Класика

Виконавці представляють свою роботу над будь-якою з партій вітчизняного або зарубіжного балетного репертуару XIX – XX століття(по вибору – з балетів і мініатюр). У виборі танцювального матеріалу не існує ніяких обмежень, окрім регламенту часу : до 10 хв.

Хореографи представляють одну постановку(композицію, номер, мініатюру) на вільну, обрану ними тему і музику. Максимальна тривалість номера не більше 15 хвилин.

Експеримент сучасності

У номінації розглядаються будь-які експериментальні твори акторів, режисерів, хореографів і художників, пов’язаних з рухом і танцем. Це можуть бути номери, уривки із спектаклів у будь-якому із стилів сучасного танцю і фізичного театру, ескізи до спектаклів, музика для балетів, танцювальне відео і фото, інсталяції і так далі

Заявки для участі приймаються до 10 травня на e – mail: alternativa-fest@mail.ru або по телефону: +7 8 12 272-63-36.

З усіх питань звертатися по телефонах: +7 8 12 273-63-36, +7 9 11 133-01-96 або за адресою: вул. Маяковского д.15; e – mail: alternativa-fest@mail.ru.

Місце проведення : Г.Санкт-Петербург, вул. Маяковского, д. 15(домофон 1В, у дворі).

This entry was posted in Афіша. Bookmark the permalink.